(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Rajčatové sugo
Potřebné ingredience
2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 -2 ( podle toho jak ho máte rádi) velký řapíkatý celery bez listů, olivový olej, 2 kg rajčat + 2 kg rajčat z plechovky ( já plechovky nedávám, dávám 4 kg rajčat), sůl, cukr, čerstvá bazalka
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kostky, Na olivovém oleji osmahneme cibuli, jen mírně, přidáme mrkev a celer, trochu osmahneme a přidáme rajčata. Pokud nemáte taková ta hodně masitá jako je třeba odrůda býčí srdce, doporučuje se nejdříve rozpůlit a zbavit takové té vody s semínky uvnitř. Pak pokrájet na větší kousky a přidat k zelenině. Pokud dáváte rajčata z plechovky tak přidat ty. Pak dusíme. V receptu je uvedeno 40-60 minut i déle až se obsah hrnce zredukuje a znoustne asi tak na 1/2 původního množství. Pak celé propasírovat. NE MIXOVAT!! Já používám pasírku, pokud nemáte tak přes cedník, ale je to děsná dřina. Propasírovaná směs by měla být taková řidší kaše. Přivedeme opět k varu, osolíme, osladíme každý podle toho jak má rád. Do každé sklenice dáme 1-2 lupínky bazalky naplníme směsí a sterilujeme 20 minut na 90 stupňů. Já používám na vše - těstoviny, noky, pizzu, pod maso na rajskou polévku i omáčku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
8. 8. 2017, 11:51
určitě vyzkouším,díky
Nadys
(upraveno)
8. 8. 2017, 11:46